Spring naar content

Nieuw en veelbelovend fenomeen!

Het is een nieuw, en wat ons betreft veelbelovend, fenomeen: een basisarts laten meedraaien in de huisartsenpraktijk. Met de inzet van deze jonge, enthousiaste en leergierige artsen valt veel winst te behalen. Stel je maar eens voor: Een basisarts kan met zijn of haar BIG-registratie heel wat taken -al dan niet zelfstandig- uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Telefonische triage
  • Medische verrichtingen
  • POH-S spreekuren
  • (Telefonisch) medisch advies geven
  • Spreekuur houden (onder supervisie)

In de praktijk kan een basisarts dus broodnodige, essentiële ondersteuning bieden. Zo wordt een basisarts ook wel ingezet voor medische verrichtingen en POH-S-spreekuren. Hij (of vaak een zij) kan een goede risico-inschatting maken en in veel situaties preventieve maatregelen in gang zetten. En met hun frisse blik kunnen basisartsen soms een heel verrassende wending geven aan een lastige casus. En zeker in de zomermaanden is de basisarts sowieso een welkome aanwinst.

Patiënten zijn blij met een vast gezicht en accepteren de ANIOS als ‘echte’ arts. En het geeft de ANIOS de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen de huisartsgeneeskunde, vóórdat hij begint aan de huisartsopleiding. Iedereen plukt hiervan de vruchten, zoals een van onze opdrachtgevers aangeeft: “Werken met basisartsen is een verademing; ze zijn enthousiast, willen leren en uren maken. Wel moet er op de praktijk een goede cultuur zijn voor opleiding.”

De ANIOS in je praktijk werkt in loondienst en is, conform de CAO Huisartsenzorg, ingeschaald als verpleegkundig specialist. DoctorConnect begeleidt je graag in dit traject en helpt je aan kandidaten. Heb je vragen? Neem vooral contact op: edmee@doctorconnect.nl

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze klanten zeggen

×

Stuur ons een appje!

×