Spring naar content

Hoe gaat het eigenlijk met de dokter?

Het carrièrepad van artsen is bochtig en bezaaid met obstakels. Het valt bepaald niet mee om je plek te vinden in een wereld die wordt gekenmerkt door een hoge werkdruk, een lage tolerantie voor twijfel en een taboe op fouten. Gelukkig kun je als (beginnende) arts wel degelijk je hart volgen, naar werkplekken die je misschien niet direct had voorzien. DoctorConnect wijst de weg als intermediair, te beginnen met onze SelfConnect-test.

Onderzoek van Medisch Contact gaf vorig jaar aan dat maar liefst 1 op de 5 beginnende artsen last heeft van psychische klachten of burnout. Veel van de oorzaken zijn te herleiden tot de heersende prestatiecultuur, waarin onzekerheid wordt gezien als een zwakte. Als je die lijn doortrekt, zou geluk een keuze zijn. En dat is niet realistisch. Ook veel genoemde oorzaken zijn de afnemende autonomie door wetgeving en protocollen en de immense tijdsdruk.

Als reactie op de onvrede zie je toenemende aandacht, niet in de laatste plaats bij bezorgde werkgevers, voor een gezond werkklimaat en beter nog: werkgeluk. Wat iedere deskundige beaamt: De beste manier om burnout te voorkomen, is doen waar je plezier in hebt en trots op bent. Zeker dokters staan daar nauwelijks bij stil, omdat hun zorg voortdurend gericht is op de ander. Maar soms moet het ook eens over de arts zelf gaan: Wat maakt jou blij? En doe je het werk dat bij jou past?

Een tijdje terug plaatsten we onze SelfConnect-test online en inmiddels zien we een beeld ontstaan uit de resultaten. Heel wat artsen lopen vast in hun loopbaan. Dat is een harde constatering en helaas ook herkenbaar in onze jarenlange ervaring met artsen die wij begeleiden. Maar diezelfde ervaring leert ons dat we voor (en samen met) iedere overtuigde professional een passende carrière kunnen uitstippelen en invullen.

Die zoektocht begint met kritisch, eerlijk zelfonderzoek. Wat wil je ècht niet (meer)? Wat verwacht je van je werk, in termen van voldoening, inspanning en beloning? En zeker ook: Hoe realistisch zijn die verwachtingen? Weet je eenmaal wat je zoekt, dan is het nog zaak in de wirwar van vacatures die ene anios-plek te vinden die je op het lijf geschreven is. Dat traject verdient een professionele aanpak. En het lekkere is: bij DoctorConnect kost je dat als arts geen cent.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze klanten zeggen

×

Stuur ons een appje!

×