Spring naar content

Perspectief na burnout

Er zijn twee redenen waarom wij een anekdote met je willen delen. De eerste reden is dat het een mooi verhaal is, van een huisarts die in september 2021 de handdoek in de ring moest gooien: burnout. Ze zag haar werk totaal niet meer zitten en wist al snel dat ze nóóit zou terugkeren naar haar oude baan. Te vluchtig patiëntcontact, ongehoord veel verantwoordelijkheid voor een behandeling en te solistisch optreden naar haar zin.

Wat nu? Ze had werkelijk geen idee wat haar diploma en ervaring waard zijn. Waar begin ik? Wat past bij me, tussen al die zorginstellingen? Terug naar de collegebanken dan maar? Eerder dit jaar hebben we elkaar ontmoet, tot haar grote verrassing. En dat is reden twee: Ze wist niet dat er partijen als DoctorConnect bestaan, die je carrière begeleiden en nieuw perspectief bieden. Goed om te weten, zeker als we je vertellen dat het met haar loopbaan helemaal goed komt.

Samen hebben we haar situatie stevig geanalyseerd. Ze wilde precies wat ze níet had als huisarts: in een team werken, samen verantwoordelijkheid dragen voor gezondheid in bredere zin. Het verschil maken voor een patiënt. Die aspecten hebben we gevonden in een ander werkveld: bedrijfsgeneeskunde. Ze start 1 september, exact een jaar later.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze artsen zeggen