Spring naar content

Solliciteren als arts? Zo pak je dat aan!

Misschien voelt het niet meteen zo, maar na je artsendiploma ligt de wereld aan je voeten. Tijdens je studie ben je waarschijnlijk in een specifieke richting geduwd, maar het artsenvak is ongekend breed. Voordat je fundamentele keuzes maakt, is het daarom goed eerst uit het konijnenhol te kruipen. En je kansen goed te bekijken. Bij je sollicitatie als arts is dit natuurlijk erg belangrijk!

Wie ben jij als arts?

Heb je een goed beeld van wie je bent en wat je kwaliteiten zijn? Wat voor arts je wil zijn?

Maar ook: in wat voor organisatie je wil werken, met welke cultuur en werkwijze. Maak eens een SWOT-analyse van jouw kwaliteiten, zwaktes, kansen en bedreigingen. Twijfel je over een vervolgopleiding? Ga een tijdje aan de slag als Anios. Dan krijg je een beeld van de praktijk én je verrijkt je CV met relevante werkervaring.

Sollicitatie arts: opleidingsplek

Zoek je een opleidingsplek, dan komt het meestal aan op een open sollicitatie als arts. In een brief zul je je motivatie goed moeten onderbouwen. De eerste indruk is goud waard. Je wil enthousiast overkomen, maar ook kernachtig communiceren. Houd het dus kort, je hoeft je CV nauwelijks toe te lichten (als dat op orde is). Liever vertel je beargumenteerd waarom jij de ideale kandidaat bent.

Hulp nodig?

Overweeg je een carrièreswitch, maar weet je niet goed wat er zoal ‘te koop’ is, aarzel dan niet om DoctorConnect in te schakelen. Wij hebben de expertise en het netwerk om jouw wensen te achterhalen én daarbij een nieuwe baan te vinden. Dat is altijd kosteloos voor de arts.

–> Vrijblijvend kennismaken

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze klanten zeggen

×

Stuur ons een appje!

×