Spring naar content

Coaching overige

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dat wij carrières coachen, nemen we vrij letterlijk. Dagelijks ontmoeten wij artsen met fundamentele loopbaanvragen. Die helpen we graag beantwoorden, maar nog liever voorkomen we ze. Daarin speelt coaching een essentiële rol. En daarom bieden we artsen bij hun plaatsing altijd kosteloos een sessie aan. Naast alle aandacht voor de patiënt is immers ook aandacht voor jezelf heel gezond. Kennis van je kernwaarden helpt je de juiste doelen te bepalen. En de beste arts te worden die je kunt zijn.

Loopbaanbegeleiding of coaching helpt je op weg bij een al dan niet gedwongen (her)oriëntatie op je loopbaan. Wij begeleiden dat proces zorgvuldig. Onze inzet: werk dat past bij je wensen, mogelijkheden en kwaliteiten. Het resultaat: een nieuwe toekomst! Omdat elke situatie en organisatie anders is, maken wij graag een traject op persoonlijke maat. Eventueel betrekken we daarbij een loopbaancoach, die is gespecialiseerd in artsen.

Maaike van ’t Hull

 

 

 

Na ruim 20 jaar HR- werkervaring bij verschillende organisaties en in rollen als manager, recruiter en accountmanager, startte Maaike in 2015 haar eigen bedrijf in Interim Management & Recruitment. In 2016 kwam daar een coachingtak bij: Cactus Coaching.

In 2015 begint ze aan haar eerste zelfstandige project: het werven van bedrijfsartsen en stroomlijnen van het recruitmentproces bij een grote arbodienst. Ze voert in deze rol vele gesprekken met artsen die een switch willen maken in hun carrière. Tegelijkertijd volgt zij een opleiding tot professional Coach bij The Training en Coaching Square in Brussel. Deze ICF-gecertificeerde opleiding leidt ROOT- en GROW-coaches op die met name professionals coachen, al of niet in opdracht van hun werkgever.

Sinds april 2016 is Maaike gecertificeerd als Professional Coach en voert ze haar coachingspraktijk. Vooral coachees met loopbaanvragen melden zich, maar Maaike heeft zich bewust niet gespecialiseerd op één gebied. Wel heeft ze bijzondere interesse in professionals die in de zorg werken.

Maaike’s visie op coaching

In de coaching sessies staat het model van de Logische Niveaus van Robert Dilts en Gregory Bateson centraal, waarbij de verschillende niveaus van bewustzijn worden weergegeven. Ik richt me niet alleen op verandering op gedrags- en competentieniveau, maar ook op het niveau van waarden, overtuigingen en identiteit. Gedrag en competenties worden gestuurd vanuit de hogere niveaus. Als er op het niveau van overtuigingen en identiteit veranderingen plaats vinden, heeft dit een diep geworteld effect met lange termijn resultaten.

De sessies worden uitgespreid over een gemiddelde duur van een halfjaar. Zo kunnen coach en gecoachte cliënt (coachee) met de nieuw verworven inzichten aan de slag. Het nieuwe inzicht wordt door de coachee in de praktijk gebracht met mogelijke nieuwe ervaringen op gedrag. Deze kunnen dan weer besproken worden tot het gewenste inzicht en gedrag steeds meer verankerd is in het systeem van de coachee.

In het coachingstraject worden vragen nader onderzocht door o.a. naar kernwaarden en daaruit leidende levensovertuigingen te kijken. Een veelgebruikte methodiek hiervoor is het Levenswiel© , waarbij de belangrijkste (werk)waarden naar voren komen; redenen waarom werk leuk of belangrijk is.

De coaching gebeurt vooral middels vraaggesprekken en een aantal oefeningen, daarnaast zal er vaak denkwerk voor thuis worden meegegeven.

De coachee zal per sessie het onderwerp aandragen waarmee we van start gaan. Zo is hij/zij de manager van zijn/haar eigen ontwikkeling.

Meer weten over coaching? Neem contact met ons op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

×

Stuur ons een appje!

×