Spring naar content

Essentieel en dankbaar werk

Als je werkt in de ouderenzorg, verlicht je een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Essentieel werk dus, en bovendien heel dankbaar. Jij staat centraal in de kwaliteit van leven, die je ouderen wil bieden. Dat is een grote verantwoordelijkheid en een brede rol. En niet onbelangrijk: een uitstekende voorbereiding op andere specialisaties, zoals huisarts.

Steeds meer mensen worden steeds ouder. Ook de komende jaren zal dat effect alleen maar toenemen. Werk aan de winkel dus, of liever: het verpleeghuis. Daar ben je bepalend in multidisciplinaire teams, met óók familie en mantelzorgers. Samen kom je tot de beste zorg, die voortdurend verandert door nieuwe inzichten, maar ook nieuwe (financiële) uitdagingen.

Wij horen vaak dat artsen het prachtig vinden om met oudere mensen te werken. Er is meer tijd per patiënt, zodat je die beter leert kennen, veel verhalen hoort, en heel betekenisvol kunt werken. Tegelijkertijd kan het uitdagend zijn om ziektes als Parkinson en Alzheimer te behandelen. Genezing is doorgaans niet het doel in de psychogeriatrie en somatische zorg. Maar je werkt wél aan holistische zorg over de volle breedte van je vak. En met respect voor de laatste levensfase.

Benieuwd of ouderengeneeskunde bij jou past? En in welk verpleeghuis? Ga het gesprek aan met een consultant van DoctorConnect!

 

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze artsen zeggen