Spring naar content

Re-integratie & Outplacement

We Connect & Reconnect

Telkens als de relatie tussen arts en werkgever een impuls nodig heeft, staat DoctorConnect in de startblokken. Oók als een zieke arts niet meer kan terugkeren. Juist dan, want met onze expertise in re-integratie kunnen wij het verschil maken. En de arts behouden voor de zorg, die we zo hard nodig hebben. Eerst gaan we aan de slag met de dokter zelf, dan vinden we nieuwe wegen op de arbeidsmarkt. We Connect & Reconnect.

Wij bieden coaching en training voor artsen in alle fases van hun loopbaan en bij alles wat op dat pad terechtkomt. Als je artsen goed voor zichzelf zorgen, zichzelf goed kennen (als mens en arts) en ruimte creëren voor reflectie en ontwikkeling, lever je de beste zorg. En voorkom je hoofdpijn in HR-dossiers. De zorg beter maken, is onze diepste drijfveer.

Afscheid nemen van een arts, vraagt om een passend traject voor alle betrokkenen. Wat de aanleiding ook is, zoals arbeidsongeschiktheid of een reorganisatie, samen zoeken we een goede oplossing.

DoctorConnect heeft alle kennis en kunde in huis om artsen te bemiddelen en te coachen. Samen met onze partners bieden wij de kortste weg naar nieuwe carrièrekansen. Wij zorgen voor begeleiding, bemiddeling én alle administratieve rompslomp. Omdat elke situatie en organisatie anders is, maken wij graag een offerte op maat.

Samen bepalen we de aanpak

Samen met de arts en de werkgever brengen we de doelen in beeld en bepalen we de aanpak. Dat is altijd maatwerk. Het kan zijn dat we direct op zoek gaan naar passend werk. Daarbij wordt het netwerk van DoctorConnect actief ingezet. Soms is eerst meer onderzoek en/of coaching nodig.

Loopbaan en arbeidsmarktverkenning

In gesprekken en met een online assessment en loopbaanprogramma krijgt de arts een duidelijker beeld van de persoonlijke ambitie, doelen, drijfveren, kwaliteiten en interesses. Op basis van een helder, persoonlijk profiel verkennen we de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarbij kunnen we ook weer actief het netwerk van DoctorConnect inzetten.

Coaching

Aanvullende coaching is gericht op het versterken van de persoonlijke effectiviteit en persoonlijk vitaal leiderschap. We bouwen aan een stevig en gezond fundament. Door onze verdiepende aanpak is de kans op duurzame inzetbaarheid het grootst. We gaan samen op verkenning, onderzoeken en bouwen het beeld op. De arts krijgt handvatten aangereikt, krijgt meer zelfinzicht, ervaart en oefent met hoe het ánders kan: met meer plezier, energie, vertrouwen en impact.

Benaderen arbeidsmarkt

Op basis van het persoonlijk en zoekprofiel benaderen we gericht de arbeidsmarkt en het netwerk van DoctorConnect. De begeleiding is gericht op persoonlijke profilering, oriënteren en meelopen bij andere specialismen en effectief solliciteren. Krachtig, authentiek en vanuit vertrouwen.

Nazorg

Na afronding van het traject houden we contact met de arts en de nieuwe werkgever. Eventuele knelpunten worden besproken en opgelost om duurzame plaatsing te borgen.

Wij werken onder meer voor

×

Stuur ons een appje!

×