Spring naar content

“In mijn praktijk wil ik laten zien dat het anders kan”

Ook al is ze nog niet eens officieel begonnen als huisarts, Sabine Fonderson kent het klappen van de zweep. De lessen die ze op andere zorgterreinen leerde, wil ze nu toepassen in haar eigen praktijk. Een ding weet Sabine zeker: Take back control of your agenda!

De Engelse term vloeit vanzelf door haar Nederlands, en dat is niet zo vreemd. Sabine werkte jarenlang in Engeland als zelfstandige SEH-arts. Heel leerzaam, niet alleen omdat ze veel ziekenhuizen heeft gezien, maar ook omdat ze heeft ervaren wat de werkdruk van je vraagt. Zéker als buitenlandse zzp’er, die door de Brexit steeds meer in een hoek werd gedrukt.

“Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus ik neem graag het heft in handen. Dat heb ik toen ook gedaan. Ik ben teruggekeerd naar Nederland, om te beginnen aan mijn specialisatie tot huisarts. Dat leek me het vakgebied met de meeste vrijheid. Toch bleek het ook een heel traditioneel vak, waarin weinig innovatie plaatsvindt.

Ik hoor dat veel huisartsen niet erg open staan voor verandering, en dat is een van de redenen waarom het vak populariteit verliest. Veel mensen vinden het te zwaar: zoveel patiënten op je spreekuur, zoveel administratie. In mijn praktijk wil ik laten zien dat het anders kan. Maak keuzes, kies je favoriete werkzaamheden en kluster die, voed je patiënten beter op zodat je ze minder hoeft te zien, en vooral: word weer baas over je agenda!”

Worstel jij met je loopbaan als huisarts? Deel je verhaal met DoctorConnect, specialist in gezonde carrières.

 

 

 

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze artsen zeggen

×

Stuur ons een appje!

×