Spring naar content
onze referenties

Mooie woorden zijn weinig waard als ze niet worden gestaafd door de werkelijkheid. Daarom laten we graag de mensen aan het woord voor wie we het allemaal doen: artsen (in spe) en werkgevers in de zorg.

Sereyna (basisarts) september 2022

“Na een jaar in de psychiatrie te hebben doorgebracht, wat mijn eerste werkervaring was, besloot ik dat dit vakgebied niet echt geschikt voor mij was. Terwijl ik worstelde met de vraagtekens in mijn hoofd, kwam ik DoctorConnect tegen. Ze kwamen me zo snel mogelijk te hulp en vanaf het begin waren Hannelore en haar collega’s heel behulpzaam. We hebben samen nagedacht over wat het beste bij mij zou passen en kwamen met opties. Ze volgden elke stap nauwgezet; ze waren altijd zeer attent, vriendelijk en professioneel. Nu heb ik dankzij DoctorConnect een plek gevonden in de bedrijfsgeneeskunde en ik heb er zo’n zin in. Ik wens dat ze veel verwarde artsen blijven helpen om de juiste plek te vinden, onder het motto “de juiste arts op de juiste plek”.

Desiree (basisarts) september 2022

“Ik mag van geluk spreken dat ik bij het zoeken en oriënteren bij DoctorConnect uit kwam. Hannelore van DoctorConnect is een geweldige vrouw die zich met heel haar hart heeft ingezet om samen met mij te kijken naar wat het beste bij mij past. Het contact was altijd heel prettig en Hannelore is een coach in hart en nieren. Hannelore heeft een baan voor mij gevonden binnen de bedrijfsgeneeskunde en ik heb het als arts daar heel erg naar mijn zin. “.

Harry de Vries (orthopedisch chirurg) augustus 2022

“Enige maanden geleden wilde ik toch weer wat meer gaan doen met mijn tijd, die ik nu in overvloed heb als AOW-gerechtigde. Ik zag een vacature bij DoctorConnect staan voor arts die belangstelling had voor vaccineren of keuringen verrichten bij vluchtelingen. Via DoctorConnect hebben we beide mogelijkheden bekeken en met voorbeeldige inzet van Hannelore kwamen we tot een pracht oplossing: Ik werk nu een dag per week op de locaties waar Oekraïense vluchtelingen wonen en bekijk de vaccinatiestatus van die kinderen. Een prettige bijkomstigheid is dat ik op deze manier mijn Russisch kan onderhouden. Met die cursus was ik twee jaar geleden gestart bij de Volksuniversiteit Utrecht en nu al beleef ik daar reuze veel plezier aan en kunnen we het spreekuur grotendeels zonder externe tolk doen!”

Janneke (huisarts) augustus 2022

“Toen ik eenmaal de keuze gemaakt had om met het huisartsenvak te stoppen, heb ik contact opgenomen met DoctorConnect. De slogan “de juiste arts op de juiste plek” sprak me aan en de referenties op de site waren erg positief. Mijn ervaring met DoctorConnect en Edmée is niet anders geweest. Vanaf het begin voelde ik me in goede, bekwame handen. Na het uitgebreide intakegesprek waarin duidelijk naar voren kwam waar mijn interesses en behoeftes lagen, koppelde ze me al snel aan een potentiële werkgever waar het direct goed mee klikte. Inmiddels is het contract getekend en ga ik binnenkort beginnen als bedrijfsarts. Binnen twee maanden van veel twijfels, vragen en onzekerheden naar een goed gefundeerde keuze voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik kan niet wachten om te starten!
Edmée, dank je wel!”

Bernadette (anios interne geneeskunde) augustus 2022

” Na een lange periode van twijfel heb ik contact opgenomen met DoctorConnect en dit is voor mij persoonlijk een goede beslissing geweest. Ik heb vroeg in mijn carrière voor een bepaald specialisme gekozen en dit bleek uiteindelijk toch niet helemaal te passen. DoctorConnect en de persoonlijke coaching hebben mij geholpen om weer helder te krijgen waarom ik voor dit vak heb gekozen en wat ik belangrijk vind in patiëntenzorg. De medewerkers van DoctorConnect zijn betrokken, laagdrempelig benaderbaar en zetten zich voor de volle honderd procent in. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het alleen om het vullen van een vacature ging. Er wordt oprecht aandacht geschonken aan een passende plek. Er was ook ruimte om te praten over de gemengde gevoelens die ik soms had om mijn oude vertrouwde plek te verlaten. Ik kan iedereen met twijfels over zijn carrière aanraden om gewoon eens het gesprek aan te gaan met DoctorConnect”.

referentie dc

Hilde (gynaecoloog) juli 2022

“DoctorConnect heb ik ervaren als een zeer betrokken en deskundig bureau. Hannelore heeft mij begeleid bij de zoektocht in mijn carrièreswitch en daarbij goed met mij in kaart gebracht wat mijn wensen en behoeftes waren voor een nieuwe baan. Daarbij heeft ze snel connecties gelegd met werkgevers voor kennismakingsgesprekken en meeloopdagen, waardoor alles heel vlot liep. Tussendoor hadden we regelmatig contact om te horen hoe de gesprekken waren gegaan, hoe ik de meeloopdagen ervaren had en of er nog andere dingen waren die ze voor me kon betekenen. Die betrokkenheid heb ik als erg waardevol ervaren. Inmiddels ben ik recent met veel enthousiasme gestart met mijn nieuwe baan binnen de bedrijfsgeneeskunde”.

Esther (revalidatiearts) juni 2022

“Gisteren kreeg ik een kaartje van DoctorConnect in de brievenbus voor m’n verjaardag, wat leuk en attent! Dat triggerde me om je bij deze even als update te laten weten dat ik nu, bijna een jaar later, nog steeds met enorm veel plezier bij het CIZ werkzaam ben, en geen enkele spijt heb maar vooral ongelooflijk blij ben met mijn overstap van revalidatiearts naar medisch adviseur –> naar een functie die ik inhoudelijk nog steeds heel uitdagend vind maar zonder de stress en verantwoordelijkheid van direct patiëntencontact. En daarnaast vind ik het CIZ ook een heel prettige organisatie om voor te werken met veel ruimte voor eigen ontwikkeling en balans. Ik heb inmiddels ook een vast contract voor onbepaalde tijd aangeboden gekregen 🙂 Dus nogmaals bedankt voor je/jullie begeleiding en advies hierbij!”

Inge (jeugdarts) mei 2022

“In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging heeft Hannelore van DoctorConnect mij uitstekend geholpen. Buiten de opties die ik zelf in gedachten had, droeg Hannelore een aantal opties aan waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben, maar die mogelijk wel interessant waren. Hannelore sloot aan bij mijn wens om op mijn gemak te zoeken. Dat was fijn. Ze was erg betrokken en ze nam regelmatig contact met mij op om mij op de hoogte te brengen. Dankzij Hannelore heb ik het idee dat ik een weloverwogen beslissing heb gemaakt en ga ik over enkele weken starten met mijn nieuwe baan.”

Brenda Verton (regioleider) van Novicare mei 2022

“Ik wil toch even met je delen dat we na een week echt een ontzettende goede indruk van de arts hebben en heel blij zijn met haar komst! Jullie selectieproces m.b.t. het zoeken van de juiste kandidaten lijkt tot zo ver echt heel mooi aan te sluiten bij de kandidaten die wij zoeken”.

review doctorconnect

Rick Oudshoorn (geregistreerd verzekeringsarts) maart 2022

“Eind december 2021 werd ik benaderd door Kelly Cimarelli van DoctorConnect met de vraag of wij iets voor elkaar konden betekenen in de zin van het vinden van een nieuwe baan als arts. Nu was ik juist toen ook op zoek naar ander werk na een langdurige periode werkzaam te zijn geweest bij UWV, kortere tijd bij APG en de laatste tijd als zelfstandig verzekeringsarts. Ik miste daarbij de directe contacten met collega’s, de overlegvormen, de samenwerking om gezamenlijk een probleem op te lossen. In februari 2022 heb ik contact opgenomen met Kelly om te bekijken of zij mij verder kon begeleiden in de speurtocht naar een nieuwe baan. Zij kwam al snel met twee mogelijke opties. Met beide werkgevers heb ik een gesprek gehad en dat heeft geresulteerd in een nieuwe baan als verzekeringsarts bij Salude, waar ik 15 maart zal starten. Ik ben zeer tevreden met de begeleiding door DoctorConnect en Kelly in het bijzonder. Zij ging zeer voortvarend te werk, had een duidelijk beeld voor ogen wat het beste bij mij zou passen gezien mijn CV en eigen wensen. Zij kwam de afspraken goed na, communiceerde op een goede en snelle manier met kandidaat-werkgevers en heeft mij daarbij snel, efficiënt en naar volle tevredenheid geholpen”.

Marjolein (SEH arts) februari 2022

“De eerste weken bevallen me heel erg goed. Fijne organisatie en een leuk team. Ik voel me wel nog “groen” en heb nog veel te leren maar dat is een leuke uitdaging waar ze me ook de ruimte voor geven. Dus dank je wel voor al je hulp! Een schot in de roos”.

André (huisarts) februari 2022

“Na vele jaren als huisarts te hebben gewerkt twijfelde ik of ik toe was aan een nieuwe uitdaging en een ander carrièrepad. Al zoekend naar antwoorden en mogelijkheden kwam ik in contact met DoctorConnect. Na een uitgebreid gesprek met Claudia bood zij aan om eens rond te kijken bij andere vakgebieden via contacten van DoctorConnect. Door de professionele begeleiding van Hannelore en de geboden mogelijkheden is het mij gelukt om een keuze te maken waarin ik weer met plezier verder kan. Ik wil iedereen van DoctorConnect daarvoor heel hartelijk bedanken!”

Mark (chirurg) januari 2022

” In een periode waarin het vinden van een passende functie als medisch specialist een complex iets is geworden heb ik contact gezocht met DoctorConnect. Wat vanaf het eerste contact duidelijk werd, is dat DoctorConnect staat voor een persoonlijke benadering. Dankzij hun brede netwerk en proactieve aanpak zijn contacten en sollicitatiegesprekken vlot geregeld, en ook in het verloop van deze procedures is er regelmatig contact over zowel inhoud en ervaringen alsmede de voortgang. Daarnaast wordt in gesprekken ook extra aandacht besteed aan je persoonlijke wensen en drijfveren, zodat een aangeboden functie hier ook echt zoveel mogelijk binnen past. Dankzij mijn contacten met DoctorConnect heb ik enerzijds voor de korte termijn snelle noodzakelijke oplossingen kunnen realiseren, en aansluitend ook een goed passende en toekomstbestendige werkcombinatie kunnen creëren”.

Joyce Wever (anios sportgeneeskunde) januari 2022

“Hoe vaak solliciteer je als basisarts?
Ik had het tot een paar weken geleden nog nooit hoeven doen en in de wereld van de sociale geneeskunde komt er dan een hoop op je af. Heel fijn om dan op een onafhankelijke manier begeleid te worden door DoctorConnect. Hannelore heeft mij sinds het eerste gesprek een heel fijn gevoel gegeven. Het is fijn om met iemand te kunnen sparren over je wensen, je cv en motivatiebrief. Op een ongedwongen en gezellige manier kun je bespreken wat voor jou belangrijk is, wat je graag zou willen en word je top voorbereid op de sollicitatiegesprekken. Je wordt geholpen om met jouw wensen en belangen een weloverwogen keuze te maken op een onafhankelijke manier met verstand van zaken. Ik heb dit echt als heel prettig ervaren, dit had ik nodig! Ik wil DoctorConnect en dan in het speciaal Hannelore ontzettend bedanken voor haar super begeleiding! Alhoewel ik denk een werkplek gevonden te hebben, waar ik nooit meer weg wil, neem ik zeker weer met hen contact op als dat nodig zou zijn”.

Marnix van der Tuin (huisarts) januari 2022

“De begeleiding en betrokkenheid van DoctorConnect ervaar ik als zeer prettig. Er wordt naar mijn persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden gekeken en daar wordt rekening mee gehouden, er wordt “zorg op maat” geleverd om het zo maar te zeggen. Er kan laagdrempelig contact gezocht worden met de mensen van DoctorConnect, je wordt persoonlijk benaderd en er wordt goed rekening gehouden met je gewenste voorkeuren in het vinden van werkzaamheden. Ik ervaar DoctorConnect als een erg betrokken organisatie, wat fijn is is dat ze bij eventuele problemen ook laagdrempelig in overleg gaan met zowel jou als de andere partij om tot een geschikte oplossing te komen. Mijn ervaringen zijn zeer positief en ik zou DoctorConnect aan iedereen willen aanraden”.

Janneke (aios anesthesie) januari 2022

Onbekend terrein ontdekken

Janneke was aios in de anesthesie, werkte dubbele diensten (in de coronapiek zelfs driedubbele) en kwam nauwelijks nog aan haar gezinsleven toe. Een telefoontje naar het thuisfront, tussen twee operaties door, deed de deur dicht: Het moest écht anders. Samen met DoctorConnect stippelde Janneke binnen twee maanden een nieuwe carrière uit. En die bevalt uitstekend. Dáár doen we het dus voor.

“Het werk als anesthesist is heel dynamisch,” stelt Janneke. “Dat vind ik er ook heel leuk aan, elke dag is anders. Gillende hectiek vind ik niet per se vervelend, zolang er maar balans is. Die viel weg, omdat we simpelweg te veel en te hard moesten werken. Daar kwam bij dat het onzekere tijden zijn, dan wil je eigenlijk niet zó veel weg bij je gezin zijn. Mijn kinderen hadden echt aandacht nodig en die kon ik nauwelijks geven. Dat vreet aan je. Toen ik ze, tijdens het werk, even aan de lijn had en ze huilend om hun moeder vroegen, brak er iets bij mij. De volgende dag heb ik mijn ontslag ingediend.”

Dat was toevallig de laatste dag van de maand, waardoor Janneke meteen zonder werk zat. “Niets voor mij. Ik ben gewend dingen af te maken. Effe doorzetten, is bij ons een gevleugelde term. Maar ik heb de knop snel omgezet, maakte accounts aan op job sites en kreeg dezelfde dag al een berichtje van Kelly, consultant bij DoctorConnect. Ik ben met haar het gesprek aangegaan, dat was heel fijn en persoonlijk, en we waren er verrassend snel uit.

Ik wilde meer regelmaat, minder reistijd en graag met kinderen werken. Dat is gelukt, want ik werk nu in de kinderpsychiatrie. Daar is een schreeuwend tekort aan artsen. In de opleiding word je een carrière in het ziekenhuis voorgespiegeld, dat is olympisch goud.
Ik wist wel wat er buiten het ziekenhuis te koop is, maar mijn nieuwe baan was toch echt onbekend terrein. Zonder Kelly was ik hier niet beland.”

referentie

Annemarieke (huisarts) december 2021

“Prettig contact, laagdrempelig benaderbaar en erg betrokken. Denken met je mee en kwamen daarmee met verschillende opties waarna meeloopdagen konden worden geregeld. In anderhalve maand van een eerste contact naar een nieuwe baan! Nogmaals dank voor alles!”

Atefeh Bozorgpour (aios pathologie)

“ Op het moment dat ik een uitdagende switch in mijn carrière moest maken door vroegtijdig te stoppen met mijn opleiding, ben ik in contact gekomen met DoctorConnect. Ik had enorm geluk om op het juiste moment begeleid te worden door deskundige en ervaren loopbaancoach, Claudia. Traject was zeer doordacht en ik stond centraal. Vanaf het begin wist ze goed wat wel en niet bij mij kan passen. Desondanks heeft ze mij gekoppeld aan een persoonlijke coach om mijn persoonlijkheid, eigenschappen, interesses en wensen grondiger te graven om op basis hiervan de juiste keuzes te maken. Hierna werden snel contacten gelegd voor kennismakingsgesprekken en meeloopdagen. In dit proces heb ik een zeer actieve en warme houding gezien van DoctorConnect. Echt super!

DoctorConnect wordt zeer aangeraden aan de artsen die een carrière switch willen maken of net afgestudeerd zijn, die niet zo goed weten welke pad ze moeten bewandelen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een baan waar ik van te voren zelf nooit aan had gedacht en ik ben erg tevreden met deze keuze.

Claudia, Edmée en Monique hartelijk dank!”

Annemarie (basisarts)

“Ik ben erg tevreden met de hulp van DoctorConnect. Na enkele persoonlijke gesprekken over mijn interesses en kwaliteiten kwam Edmee met passende vacatures voor mijn loopbaan. Inmiddels werk ik al een paar maanden met veel plezier op mijn nieuwe werkplek, waar ik ervaringen opdoe die ik goed kan gebruiken voor de rest van mijn carrière. De bemiddeling was eerlijk en transparant, ik heb telkens het gevoel gehad dat DoctorConnect het meest gunstige voor mij koos in plaats van wat het meest voor de hand lag of wat het meest gunstige voor DoctorConnect zou zijn. Daarom zou ik DoctorConnect graag willen bedanken voor hun inzet!”

Miran Mahmoud (basisarts)

“Na het afstuderen als basisarts ben ik in contact geweest met verschillende bureaus. Met zekerheid kan ik zeggen dat DoctorConnect, specifiek Hannelore, mij het beste heeft begeleid in het vinden van een passende baan. Hierbij heeft ze haar best gedaan om mij tegemoet te komen in mijn wensen. Dagelijks heeft ze contact met mij opgenomen om op de hoogte te blijven van de verschillende sollicitaties die ik had; dit heb ik als zeer fijn ervaren! Nogmaals bedankt voor alle hulp!”

Ronald Hoevenaars (adjunct manager GGD)

“Mijn kennismaking met DoctorConnect is uitstekend. Op zeer constructieve wijze hebben zij de GGD aan een geschikte kandidaat geholpen. Op basis van veel vertrouwen bij zowel de kandidaat, DoctorConnect en de GGD is er samengewerkt en hebben we in een kort tijdsbestek resultaten geboekt. De bemiddeling van DoctorConnect raad ik aan ook aan andere organisaties.  Specifiek dank aan Hannelore”.

Wouter Vos (basisarts)

“Bij het op zoek zijn naar een nieuwe baan bekeek ik de website in het weekend. DoctorConnect trok mijn aandacht omdat de site erg overzichtelijk is en de missie duidelijk en onderscheidend: de juiste arts op de juiste plek. Na het weekend werd ik nota bene door hen zelf gebeld omdat zij mijn CV online hadden zien staan. Een afspraak gemaakt waarbij ik de voorkeur voor een locatie mocht geven. In het gesprek gaan zij met je op zoek naar jouw interesses, persoonlijkheid, vakgebieden en welke baan je wenst of bij je past. De bemiddeling tussen mij en een werkgever werd door DoctorConnect geregeld. Naast sollicitatiegespekken werd ook tweemaal een meeloopdag georganiseerd vanuit DoctorConnect. Zo kreeg ik echt een idee of een bepaalde functie en organisatie bij mij paste. DoctorConnect hield daarbij steeds warm contact met mij om dingen te evalueren. Het vinden van een nieuwe baan is mede dankzij DoctorConnect gelukt en ik ben daar erg blij mee. Het is aan te raden wanneer je als arts op zoek bent naar een baan om dat dan samen met DoctorConnect te doen. Zeker als je ook iets breder wil kijken wat bij je zou kunnen passen. Heel erg bedankt voor al je moeite en tijd. Het was even een zoektocht maar uiteindelijk een hele fijn baan (denk ik zo) gevonden. Fijn dat je daarbij steeds even een moment nam om na te vragen: is dit nog wat je wil?”

Nictiz (kennisorganisatie ICT in de zorg)

“Als kennisorganisatie op het gebied van digitale gegevensuitwisseling in de zorg hebben wij voor een grootschalig en meerjarenprogramma plezierig samengewerkt met DoctorConnect. Als we artsen nodig hadden voor het medisch validatieteam droeg DoctorConnect altijd snel en kwalitatief goede en betrokken kandidaten aan zodat wij snel weer door konden pakken. Dank Edmée en Claudia voor de vruchtbare samenwerking van de afgelopen jaren!”

×

Stuur ons een appje!

×