Spring naar content

10 speciale switches van medisch specialisten

Het gevoel dat je niet op de juiste plek zit, kun je negeren en relativeren. Maar verdwijnen, doet het doorgaans niet. Ook halverwege je carrière kan het opkomen, sluimerend of als donderslag. En dan is het tijd voor actie. Bij DoctorConnect ontmoeten we voortdurend medisch specialisten die een switch willen maken. Maar hoe? En waarheen? Wij hebben 10 speciale switches voor je op een rij gezet.

10 speciale switches

1. Bedrijfsgeneeskunde

De meest voorkomende switch, in onze ervaring, is de carrièrestap naar de bedrijfsgeneeskunde. De achtergronden zijn heel divers. Zo hebben we bijvoorbeeld een psychiater, longarts, orthopeed, dermatoloog, chirurg en oogarts de stap zien maken. Wat dat betreft is de werkgelegenheid en de interesse in de bedrijfsgeneeskunde dus bijzonder breed.

Redenen om bedrijfsarts te worden? De flexibiliteit in werktijden wordt erg gewaardeerd, net als de verscheidenheid aan patiënten en ziektebeelden. Je hebt veel vrijheid om mensen écht te helpen, je hebt contact op de werkvloer én met vakgenoten.

2. Kinderrevalidatie-arts naar jeugdarts

3. Arts verstandelijk gehandicapten naar verzekeringsgeneeskunde

4. Reumatoloog naar medisch adviseur letselschade

5. Internist naar medisch manager in het onderwijs

6. KNO-arts naar een rol bij de inspectie gezondheidszorg

7. Gynaecoloog naar de anderhalvelijnszorg bij een huisartsenpraktijk

8. SEH-arts naar psychiatrie

9. Huisarts naar forensische geneeskunde

10. Radioloog naar donorscreeningsarts

Nog meer carrièreswitches lezen? Bekijk ze hier!

Ontdek de mogelijkheden met DoctorConnect

Wat je achtergrond ook is als specialist, je hebt meer opties dan je denkt. Dus als je twijfelt over je loopbaan, móet je langs DoctorConnect. Wij laten zien wat mogelijk is, en weten je te plaatsen in jouw ideale baan. En mocht het nodig zijn, kunnen we je eerst vakkundig coachen om samen richting te bepalen.

Overweeg jij zelf ook een carrièreswitch? Of wil je gewoon graag het gesprek aangaan?
Neem dan contact met ons op. We spreken je graag!

Contact opnemen

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze artsen zeggen