Spring naar content

Kansen voor jou als arts of medisch specialist!

Het evenwicht tussen werk en privé. Pas wanneer je het kwijt dreigt te raken, weet je hoe belangrijk het is. Kun je carrière maken in een ziekenhuis en genoeg focus houden op het reilen van je thuis? Het is een vraag die steeds vaker voorbij komt. Gelukkig zien wij altijd mogelijkheden en oplossingen; ook in de zorg kun je werken zonder onregelmatige diensten.

Werken als arts of medisch specialist is een veeleisend bestaan. Het ziekenhuis doet een groot beroep op je verantwoordelijkheid, je beschikbaarheid en je flexibiliteit. De cultuur is hiërarchisch. Je maakt lange dagen waar je veel vrije tijd voor inlevert. Terwijl je ook de kinderen op school wilt afzetten of in het weekend graag bij die verjaardag bent. Bij veel artsen – vaak met jonge kinderen – rijst de vraag of hun loopbaan wel te combineren is met een druk privéleven.

Mag thuis überhaupt wel ten koste gaan van je werk? Is het niet zo dat je beter presteert op je werk als privé ook alles op rolletjes loopt? Het zijn uitdagingen waar we bij DoctorConnect dagelijks mee te maken hebben. We spreken regelmatig artsen of medisch specialisten die ons vertellen dat ze het artsen vak willen verlaten. In de regel merken we heel snel of iemand er écht uit wil stappen of bijvoorbeeld geen patiëntencontact meer wil.

Veel professionals staren zich blind op wat er binnen het ziekenhuis mogelijk is. Ze voelen zich niet thuis op de plek waar ze nu werken en zien dat niet meer veranderen. Terwijl er daarbuiten juist ontzettend veel kansen liggen.

Zo helpen wij je bij Doctor Connect

Voor we met oplossingen komen, gaan we eerst uitvoerig met je in gesprek. De wens om regelmatige diensten te draaien staat niet op zichzelf. Ook andere factoren zoals sfeer, begeleiding en gelijkwaardigheid in het team zijn bepalend voor het werkplezier. Bij DoctorConnect denken we niet in vacatures, maar brengen we voor elke arts in kaart wat voor hem of haar belangrijk is. Dat is voor iedereen persoonlijk.

Vervolgens nemen we je mee in de mogelijkheden; we laten zien in welke sectoren het mogelijk is om regelmatig te gaan werken aan een loopbaan waar je plezier aan beleeft. Waar je vaste dagen werkt terwijl je ook stappen maakt. Er is veel mogelijk. Denk aan bedrijfsgeneeskunde, verzekeringsgeneeskunde, klinieken of in medische advisering. Of een baan als keuringsarts.

In de opleiding tot arts is over het algemeen weinig aandacht voor de sociale geneeskunde. We merken dat daar bij veel artsen en medisch specialisten een blinde vlek zit. Tegelijkertijd is er een kentering gaande: steeds meer artsen hebben interesse in deze sector omdat er een andere werkcultuur heerst dan in het ziekenhuis. Minder druk, minder onregelmatige diensten. Een belangrijke voorwaarde om werk en privé goed in balans te houden.

Stuur ons een berichtje!

Wil je een keer praten over de mogelijkheden die je als basisarts of medisch specialist hebt? Met of zonder vaste uren? Wij staan voor je klaar. Stuur ons een appje op 085-2006199 of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze artsen zeggen

×

Stuur ons een appje!

×