Spring naar content

Mooie balans tussen vrijheid en vastigheid

Er is meer te koop dan je denkt. Je carrière als arts is níet bij voorbaat dichtgetimmerd, zoals nogal eens wordt gezegd. Een mooi voorbeeld is de loopbaan van Marnix van der Tuin, die als zzp’er uiteenlopende opdrachten vervult. En zo een mooie balans heeft gevonden tussen vrijheid en vastigheid. DoctorConnect bemiddelt Marnix met regelmaat, tot ieders geluk.

“Tijdens mijn studie merkte ik al dat het ziekenhuis niet mijn ideale werkomgeving is,” zegt Marnix. “Later kwam ik in aanraking met het huisartsenvak en dat klikte meteen. Ik houd van het persoonlijke – bij mensen thuiskomen – en de diversiteit: van jong tot oud, van top tot teen. Daarom heb ik heel bewust voor dat specialisme gekozen. Inmiddels werk ik zo’n vijf jaar als huisarts, en dat bevalt me uitstekend.”

Marnix startte als waarnemer, zoals veel jonge huisartsen. “Het zzp-schap ontstaat vaak noodgedwongen, maar ik zag het meteen als een enorme kans. Ook omdat ik bij een grotere praktijk in Leidsche Rijn veel uren kon maken. Die plek voelt echt als mijn vaste praktijk; ik ken de collega’s en de patiënten. En daarbij heb ik dus regie over mijn agenda, ik ben eigen baas.”

Zo kan Marnix ook andere klussen oppakken. “Ik werk graag mee aan de zorg van de toekomst, bijvoorbeeld initiatieven in e-health. Bij Spreekuur.nl heb ik digitale ondersteuning gegeven aan huisartsenposten. Dat was een pilot om de druk te verminderen. Met vragenlijsten, foto’s en beeldtelefoon kun je prima diagnosticeren. Goed om te weten als je ziet dat spreekuren bomvol zitten en veel collega’s puur aan het overleven zijn.”

Het contact met DoctorConnect kwam tot stand via een bevriende collega. “Die beoordeelde aanvragen voor OV-reizigerskaarten. Dat werk kun je altijd en overal doen. Aangezien wij enkele maanden per jaar in Spanje wonen, sprak me dat direct aan. Tijdens het overwinteren op een boerderij met kost en inwoning kan ik prima dergelijk werk doen. Ik werk daar bijvoorbeeld voor een bedrijf dat digitale consults aanbiedt aan werkgevers. Het mooie is dat ik daardoor meer tijd en aandacht heb voor ons kindje van 1 jaar.”

Al met al heeft Marnix al zeker vijf opdrachten als ZZP arts via DoctorConnect binnengehaald. “Dat werkt heel prettig. Ik ben er een keer langs geweest om mijn verhaal te vertellen. Sindsdien heb ik regelmatig contact met Hannelore. Dat is lekker persoonlijk en laagdrempelig. Zij heeft goed door wat bij mij past en opereert heel proactief. Zo worden mooie matches gemaakt.”

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze artsen zeggen

×

Stuur ons een appje!

×