Spring naar content

Medisch adviseur letselschade aan het woord

Tijdens zijn coschappen besefte Victor (*) al dat de kliniek niet zijn werkplek zou worden: extreem lange dagen, een sterke hiërarchie (vooral bij chirurgie, waar zijn interesse lag) en een enorme verantwoordelijkheid over leven en dood. Wat dan, dacht hij. Na een intensieve zoektocht langs wensen en ambities is Victor zich nu aan het inwerken als medisch adviseur letselschade. “De werk-privébalans is perfect!”

“Op zoek naar alternatieven heb ik een opleiding zorgadministratie gevolgd. Aardig, maar het specifieke werk dat ik daarin vond, was niet heel spannend. Ik heb ook 2,5 jaar bij het UWV gewerkt. Met plezier, tót het direct cliëntcontact me ging tegenstaan. Dat was ook een leerpunt. Om eens goed na te denken, ging ik met mijn vriendin op reis. Tijdens een half jaar in Zuid-Amerika beseften we dat we daar leukere versies van onszelf waren. Het smaakte naar meer.”

Zo werd Victors plaatje steeds completer, aangevuld met de wens op afstand zelfstandig te kunnen werken. “Eerder had ik al geproefd van medische advisering, na een bemiddeling door DoctorConnect. Dat beviel goed, nu wilde ik de stap zetten om dat werk deels online te doen. Ook daar zag DoctorConnect kansen, en al snel zat ik aan tafel bij Sedgwick Medas, een internationaal schade-expertisebureau.”

In opdracht van vooral verzekeraars toetst Victor medische dossiers van ongevallen en andere oorzaken van letsel. “De centrale vraag luidt altijd: Is er een causaal verband? En wat voor letsel heeft iemand hiervan? Dat oordeel baseer je individueel en puur op basis van het dossier. Er zijn handboeken om het percentage blijvende invaliditeit te bepalen, en orthopedische richtlijnen om bijvoorbeeld letsel van een schouderpees te interpreteren.”

Het is even schakelen als je rechtstreeks uit de kliniek komt. Maar dan zie je de voordelen van dit werk, meent Victor: “Ik deel mijn tijd zelf in, werk zoveel uren als ik wil en de financiële voorwaarden zijn prima. Inmiddels heb ik dit werk al gedaan vanuit Kaapstad en Zwitserland.”

(*) Om privacyredenen hebben we de naam van ‘Victor’ veranderd.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze artsen zeggen

×

Stuur ons een appje!

×