Spring naar content

Zo maak je als arts een switch in je carrière

Het gevoel dat je niet op de juiste plek zit, kun je negeren en relativeren. Maar verdwijnen, doet het doorgaans niet. Ook halverwege je carrière kan het opkomen, sluimerend of als donderslag. En dan is het tijd voor actie. Bij DoctorConnect ontmoeten we voortdurend artsen die een switch willen maken. Maar hoe? En waarheen? Wij hebben 3 voorbeelden voor je op een rij gezet.

Hannah verlaat het ziekenhuis

Na een carrière als internist zette Hannah (39 jaar) drie jaar geleden een stap buiten het ziekenhuis. Ze was de lange werktijden beu, de administratieve taken en ze had het gevoel het nooit goed genoeg te doen. Bij een ziektekostenverzekeraar vond ze een leuk team en inhoudelijk werk, waarmee ze haar kennis kon verbreden. De werkgever was bovendien een stuk flexibeler dan Hannah gewend was in klinieken. Ze merkte ook dat ze niet per se patiëntcontact nodig had om het werk interessant te maken.

Prima dus, al kriebelde het na enige tijd toch weer. Ditmaal klopte ze bij ons aan om een duurzame keuze te maken. Na een uitgebreid gesprek hebben we haar mogen begeleiden naar een adviseursrol bij een medisch adviesbureau, gespecialiseerd in zaken rond medische claims. Op haar nieuwe werkplek kan Hannah haar kennis en kunde naar hartenlust inzetten. Ze wordt weer uitgedaagd én gewaardeerd.

Past deze carrièreswitch ook bij jou?
Schrijf je kosteloos in! >>

 

Sabine kiest voor arbo

Huisarts Sabine (33 jaar) wilde ook graag iets anders en kwam uit op bedrijfsgeneeskunde. Binnen korte tijd had zij gesprekken geregeld bij enkele arbodienstverleners. Overal was ze meteen welkom. Op dat moment had Sabine behoefte aan een gesprekspartner, die haar zou helpen de juiste keuze te maken. Voor haar bleken cultuur, visie en ontwikkelpotentieel belangrijke beslispunten te zijn. Uiteindelijk is Sabine gestart bij een arbodienstverlener die zij nog niet kende. En waar ze vond wat ze écht zocht. Met een persoonsgerichte aanpak dragen wij bij aan nieuwe, passende carrières.

Past deze carrièreswitch ook bij jou?
Schrijf je kosteloos in! >>

 

Ward gaat onderzoek doen

Met een PhD in de dermatologie was het voor Ward (31) een logische stap om aan de slag te gaan als specialist-in-opleiding in een ziekenhuis. Maar wat als dat werk helemaal niet bevalt, als het al je energie wegneemt en je nauwelijks werkplezier ervaart? Zo beschreef Ward zijn situatie in een eerste gesprek met ons. Door hem zijn verhaal te laten doen, goed te luisteren en dóór te vragen, hebben wij vrij snel de juiste match kunnen vinden bij één van onze opdrachtgevers. Ward wilde graag onderzoek doen en de tijd hebben om ergens in te duiken. Hij gaat nu aan de slag in een onderzoeksfunctie binnen de farmacie. Daarin komen zijn wensen en ambities mooi samen.

 

Je carrièreswitch maken met DoctorConnect

DoctorConnect team

Wil je je veilig oriënteren, zonder meteen te hoeven solliciteren? DoctorConnect biedt medisch specialisten een kijkje in diverse keukens. Zo hebben we werk als waarnemer, maar ook klussen buiten het ziekenhuis en buiten Nederland. DoctorConnect staat klaar voor iedere professional. Bekijk onze openstaande vacatures of neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Daar bellen wij graag met je over! Laat je telefoonnummer hier achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze klanten zeggen

×

Stuur ons een appje!

×