Afscheid nemen van een arts, vraagt om een passend traject voor alle betrokkenen. Wat de aanleiding ook is, bijvoorbeeld een reorganisatie of arbeidsongeschiktheid, samen zoeken we een goede oplossing.

DoctorConnect heeft alle kennis en kunde in huis om artsen te bemiddelen en coachen. Samen met onze partners bieden wij de kortste weg naar nieuwe carrièrekansen. Wij zorgen voor de begeleiding, bemiddeling én alle administratieve rompslomp. Omdat elke situatie en organisatie anders is, maken wij graag een offerte op maat. Doorgaans bestaat het traject uit deze 4 fasen:

Fase 1
We bepalen de mogelijkheden en beperkingen en zoeken naar passend werk voor de korte termijn. Hierbij wordt het netwerk van DoctorConnect actief ingezet. In overleg met de huidige werkgever geven we dit nader vorm. We bespreken de voortgang, onderzoeken wat kwaliteiten en drijfveren zijn, waar de arts vooral energie van krijgt, in geval van arbeidsongeschiktheid: wat bijdraagt aan herstel, etc.

Fase 2
In gesprek en met behulp van een online assessment en loopbaanprogramma krijgt de arts een duidelijker beeld van de persoonlijke ambitie en kompas en wat nodig is om dat te realiseren. We bouwen aan een stevig fundament. Door onze verdiepende aanpak is de kans op een duurzame match het grootst! We onderzoeken daarbij de kwaliteiten en competenties en wat bijdraagt aan werken met meer energie, plezier en succes. Ook onderzoeken we de huidige arbeidsmogelijkheden. Op basis daarvan kan de arts nadere keuzes maken en concrete vervolgacties richting de arbeidsmarkt uitzetten.

Fase 3
Uitvoeren actieplan, bemiddeling naar een duurzame functie. Doel van onze coaching en begeleiding in deze fase is het maximale uit de persoon en de professional te halen. We begeleiden bij de uitvoering van de nodige acties, bespreken de voortgang en dragen bij aan het versterken van persoonlijke effectiviteit en persoonlijk vitaal leiderschap. In deze fase gaan we op zoek naar een functie die duurzaam past bij de arts. Hiervoor wordt het netwerk van DoctorConnect actief ingezet. Er zijn verschillende constructies mogelijk.

Fase 4
Na afronding van het traject houden we contact met de arts en de nieuwe werkgever. Eventuele knelpunten worden besproken en opgelost om de plaatsing te borgen.


Ik wil hierover persoonlijk contact