Spring naar content

Outplacement en
re-integratie tweede spoor

Afscheid nemen van een arts, vraagt om een passend traject voor alle betrokkenen. Wat de aanleiding ook is, zoals een reorganisatie of arbeidsongeschiktheid, samen zoeken we een goede oplossing.

DoctorConnect heeft alle kennis en kunde in huis om artsen te bemiddelen en te coachen. Samen met onze partners bieden wij de kortste weg naar nieuwe carrièrekansen. Wij zorgen voor begeleiding, bemiddeling én alle administratieve rompslomp. Omdat elke situatie en organisatie anders is, maken wij graag een offerte op maat.

Samen bepalen we de aanpak

Samen met de arts en de werkgever brengen we de doelen in beeld en bepalen we de aanpak. Dat is altijd maatwerk. Het kan zijn dat we direct op zoek gaan naar passend werk. Daarbij wordt het netwerk van DoctorConnect actief ingezet. Soms is eerst meer onderzoek en/of coaching nodig.

Loopbaan en arbeidsmarktverkenning

In gesprekken en met een online assessment en loopbaanprogramma krijgt de arts een duidelijker beeld van de persoonlijke ambitie, doelen, drijfveren, kwaliteiten en interesses. Op basis van een helder, persoonlijk profiel verkennen we de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarbij kunnen we ook weer actief het netwerk van DoctorConnect inzetten.

Coaching

Aanvullende coaching is gericht op het versterken van de persoonlijke effectiviteit en persoonlijk vitaal leiderschap. We bouwen aan een stevig en gezond fundament. Door onze verdiepende aanpak is de kans op duurzame inzetbaarheid het grootst. We gaan samen op verkenning, onderzoeken en bouwen het beeld op. De arts krijgt handvatten aangereikt, krijgt meer zelfinzicht, ervaart en oefent met hoe het ánders kan: met meer plezier, energie, vertrouwen en impact.

Benaderen arbeidsmarkt

Op basis van het persoonlijk en zoekprofiel benaderen we gericht de arbeidsmarkt en het netwerk van DoctorConnect. De begeleiding is gericht op persoonlijke profilering, oriënteren en meelopen bij andere specialismen en effectief solliciteren. Krachtig, authentiek en vanuit vertrouwen.

Nazorg

Na afronding van het traject houden we contact met de arts en de nieuwe werkgever. Eventuele knelpunten worden besproken en opgelost om duurzame plaatsing te borgen.